Kas var būt skaistāks par iemūžinātiem notikumiem, kuros veldzēties, vien pasniedzoties pēc foto albuma, vai, atverot savu digitālo galeriju. Mūsdienās doties pie profesionāla fotogrāfa ir iespējams gandrīz jebkuram, un, ja esi nolēmis iemūžināt atmiņas kvalitatīvās bildēs, tad svarīgi ir sagatavoties fotosesijai, lai viss noritētu bez problēmām.

Ir vairākas lietas, par kurām jāpadomā, dodoties uz fotosesiju. Šeit apkopoti daži padomi, lai Tev būtu patīkama fotografēšanās bez nevajadzīga satraukuma. Lasi un uzzini, kā sagatavoties fotosesijai:

APĢĒRBS katram mums ir unikāla fiziskā uzbūve, tāpēc ir svarīgi izvēlēties atbilstošu apģērbu, kurš izceltu mūsu visskaistākās formas. Gatavojoties fotosesijai, bieži rodas jautājums, cik daudz dažādu tērpu nepieciešams. Pirms fotosesijas vajadzētu uzklausīt fotogrāfa ieteikumus un izvēlēties atbilstošu apģērbu atkarībā no tā, vai foto tiks uzņemts studijā vai dabā. Vislabāk būtu izvēlēties divus dažādus variantus. Piemēram, nevajadzētu raibus rakstus, pie balta var pieskaņot košākas rotas. Svarīgi izvēlēties apģērbu, kurā jutīsies īpašs, lai arī bildēties būtu patīkami un nerastos ikdienišķa sajūta, bet tikpat labi var izvēlēties savu mīļāko apģērbu. Ja paredzēts fotografēties vairākiem cilvēkiem kopā, nozīmīgi ir saskaņot apģērbu, lai skaisti izskatītos kopā. Atceries par dezodorantu, ņem vērā, ka tas var atstāt nepatīkamus pleķus.

KURPES – neaizmirsti arī par šo apģērba daļu, gatavojoties fotosesijai. Kurpēm jābūt pieskaņotām apģērbam un tīrām, ne tikai virsējai daļai, bet arī zolei, īpaši ierodoties studijā.

KOSMĒTIKA – grimējot svarīgi lietot pūderi, lai seja nespīdētu, un jāizceļ acis. Ļoti nozīmīgs ir miegs iepriekšējā naktī, lai seja neizskatītos nogurusi vai uzpampusi tikko pēc piecelšanās. Lai labāk sagatavotos fotosesijai, ieteicams izmantot vizāžistu pakalpojumus, kuri zinās, kā labāk izcelt seju foto gaismā.

ĀDA – pirms fotografēšanās vismaz divas dienas vajadzētu izvairīties no sauļošanās vai solārija apmeklējuma. Jāpadomā par vienmērīgu iedegumu. Nevajadzētu eksperimentēt ar jauniem ādas kopšanas līdzekļiem, nejauši iegūstot nevēlamu efektu. Epilēt ādu ieteicams vismaz vienu dienu iepriekš, lai āda sadzītu, gadījumā, ja rodas kādas rētas.

NAGI – kā sievietēm, tā vīriešiem svarīgi parūpēties par saviem nagiem un ieteicams būtu doties pie manikīra speciālista, lai rokas izskatītos koptas. Sievietēm jāpieskaņo manikīrs pie apģērba stila.

MATI – tiem noteikti jābūt tīriem, izmazgātiem. Ja paredzēts pārģērbties vairākas reizes, tad labāk būtu veidot vienkāršāku frizūru, kuru nevarētu sabojāt ģērbjoties.

POZAS – lai labāk un pārliecinošāk justos kameras priekšā, ieteicams pamēģināt dažādas pozas jau mājās. Sagatavojies fotosesijai jau mājās un iedvesmu var iegūt arī no modes žurnāliem vai sociālajiem tīkliem. Fotosesijas laikā svarīgi ir parunāties ar fotogrāfu, lai rastos saskaņa un laba sadarbība, kā arī tas var palīdzēt atslābt fotosesijas procesā. Nevajag satraukties, ja pietrūkst ideju – fotogrāfs ir profesionālis, kurš būs gatavs palīdzēt ar ieteikumiem.

SMAIDS – cilvēka spēcīgākais ierocis arī fotosesijas laikā. Smaidi, lai sejā starotu prieks un, lai izbaudītu procesu kopumā. Šis mirklis ir par Tevi! Un fotogrāfs palīdzēs iemūžināt Tavu dzīvi atmiņās.

ALKOHOLS – tā lietošana pirms fotosesijas nav ieteicama. Tas var aizmiglot acis un radīt piepampušas sejas izskatu. No alkohola atturieties.

Sagatavojies savai īpašajai dienai un izvēlies atbilstošo fotogrāfu! Fotostudija piedāvā gan dažāda veida fotosesijas, gan vizāžista, stilista un friziera pakalpojumus, kuri palīdzēs sagatavoties gaidāmajai fotosesijai. Meklē iedvesmu mūsu Instagram kontā.

Zvani vai raksti, un iemūžināsim Tavas dzīves notikumus kopā!