Kad vēl, ja ne vasarā, vēlies uzņemt spilgtākās, kontrastējošākās un saulainākās fotogrāfijas? Daudzi fotogrāfi cenšas izvairīties no tiešiem saules stariem uz objektīva un turpina turēt sauli aiz sevis.

Profesionāls fotogrāfs noteiks pareizo gaismu, lai noņemtu ēnas, kas uz cilvēka krīt saules ietekmē. Viņš izvēlēsies pareizo leņķi un piemērotu pozu, lai jūsu fotogrāfijas izskatītos harmoniski un profesionāli. Pieredzējis fotogrāfs darīs visu, lai kadri izdotos, bez izgaismotām vietām, bez ēnām, ar pareizu apgaismojumu un arī kvalitatīvi.

Fotosesija pusdienlaikā

Protams, fotografēt pusdienlaikā ar skaidrām debesīm nekad nav viegli. Ir ļoti svarīgi sākotnēji saprast, kā vislabāk strādāt ar sauli. Ja vēlaties izveidot skaistas kontrastējošas fotogrāfijas ar dziļām un skarbām ēnām, izmantojot saules gaismu un palīgtehnoloģiju, tad fotografēšana dienas vidū palīdzēs jums lieliski paveikt šo uzdevumu. Bet gadās, ka fotogrāfijas ir garlaicīgas un neizteiksmīgas. Saules gaisma spēlē savu lomu. Ar portretu būs grūtāk. Ja modeli novietosi ar muguru pret sauli, tad pārāk dziļas ēnas acu zonā neizskatīsies labāk. Ja pagriezīsi cilvēku pret sauli, tad pat visskaistākā fotogrāfija nebūs viņa mocību vērta.

Lai atturētos no neciešām stundām karstumā un aizvērtām acīm fotosesijas laikā pret sauli, pietiek izvēlēties alternatīvas fotografēšanas laika iespējas:

1) Rītausma (stunda pirms saullēkta) – gaisma ir ļoti maiga, nav ēnu, jo nav tiešas saules gaismas. Tuvojoties saullēktam, gaisma kļūst intensīvāka.

2) Saulriets (vienu stundu pirms saulrieta) — saule riet pietiekami zemu, lai radītu burvīgas garas ēnas, kas palīdz izcelt detaļas. Piešķir fotogrāfijām tekstūru un dziļumu.

“Zelta stunda”

Protams, jūs daudzkārt esat dzirdējuši jēdzienu “zelta stunda”. Zelta stundas ir (aptuveni) pirmā stunda pēc saullēkta un pēdējā stunda pirms saulrieta. Bet zelta stundu ilgums var atšķirties atkarībā no jūsu atrašanās vietas. Gaisma šajā laikā ir izkliedēta un mīksta. Attēli iegūst brīnišķīgas zelta nokrāsas un garas ēnas ar maigu mirdzumu. Šeit nav iespējams apturēt iztēles lidojumu. Katru reizi, kad eksperimentējat ar gaismas daudzumu, jūs iegūstat daudzpusīgus fotoattēlus! Var iegūt saules atspīdumu, neparastu miglas vai spīduma efektu, garas ēnas un kontrastējošus toņus.

Gaisma ir fotogrāfa svarīgākais instruments!

Katrs fotogrāfs zina, ka viena un tā pati vieta rīta un vakara stundās izskatās citādāk., tāpēc nevajadzētu aprobežoties ar noteiktu fotografēšanas laiku. Jums vajadzētu izbaudīt un tvert apkārtējās pasaules skaistumu dažādos dienas laikos. Katrs kadrs būs unikāls un neatkārtojams!

Neatkarīgi no tā, kādu fotografēšanas formātu vēlaties, tas jebkurā gadījumā izskatīsies uzvarošs!!! Neatkarīgi no tā, vai tā ir pastaiga pa pilsētu, pikniks pie ūdens, ziedu un lauku skaistums, viss tiks pārklāts ar savu slepeno maģisko efektu.